Verkalkte kranen

Kalkfilter op je waterleiding

Hoe voorkomen we kalkvlekken?

Het kalkgehalte in het water noemen we de waterhardheid. Deze hardheid verschilt per regio en woonplaats. Dat komt omdat het drinkwater uit verschillende bronnen wordt gehaald. Als het water te hard is ontstaat kalkaanslag. Deze kalkaanslag zorgt voor lelijke vlekken op uw douchewand en kranen, maar de kalk hecht zich ook aan de materialen in de verwarmingselementen van uw huishoudelijke apparaten.

Ook genoeg van die kalkkringen?

Maak vandaag nog een vrijblijvende afspraak.

Glanzend schone kranen

Voorkom kalkafzetting door het plaatsen van een kalkfilter

Het systeem van Boshuis zorgt voor de ideale hardheid.

De kalkfilter houdt de douche en vooral de douchewand kalkvrij. Tegels en voegen worden niet meer dof en zonder de ruwe kalkaanslag heeft vuil minder kans om te hechten.

Hoe werkt ‘t?

Wat doet een waterfilter?

Het harde water stroomt met het ontkalken door het filtermedium. Hierin wisselen calcium- en magnesiumionen uit voor natriumionen. Hierna heeft u onthard (zacht) water. Als het filtermedium verzadigd is, zorgt de besturing voor het schoonspoelen, ook wel regenereren genoemd. Van zout en water in de zoutbak wordt pekelwater gemaakt. Hiermee wordt de filterkern gereinigd. Samen met het spoelwater wordt de kalk afgevoerd naar de riolering. Zowel voor het onthardingsproces als voor de regeneratie, wordt gebruikgemaakt van de waterdruk. Er is geen extra pomp nodig.

Regeneratie
De regeneratie gebeurt automatisch. De frequentie is afhankelijk van de waterkwaliteit en het waterverbruik. De Wouters waterfilter wordt standaard geleverd in een volume-gestuurde uitvoering. Hierbij registreert de volumemeter het waterverbruik. Zodra het filter is verzadigd, start de regeneratie automatisch op een door u gewenst tijdstip en wanneer u geen water verbruikt. Hierdoor geniet u 24/7 van zacht water. Na de regeneratie met zoutwater is het filtermateriaal weer schoon en klaar voor gebruik.

Regeneratiezout
De zoutbak wordt gevuld met regeneratiezout. De voorraad dient bij tussenpozen te worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. Bij een gemiddeld apparaat en verbruik is deze handeling eenmaal in de twee tot vier maanden nodig.

Resthardheid
Al onze kalkfilters filteren met het water 100% van het kalk uit het water, maar zijn standaard uitgevoerd met een mengventiel. Hiermee kunt u de waterontharder instellen op de door u gewenste resthardheid. Het Nederlandse Drinkwaterbesluit stelt een eis voor een minimale resthardheid.

Bypass
De kalkfilter is standaard uitgevoerd met een bypass. Met deze bypass kunt u op ieder gewenst moment de waterontharder uitschakelen en kiezen voor hard water.

Dubbele beveiliging
Al onze kalkfilter worden uitgevoerd met een dubbele beveiliging. Dit is een vlotter die ervoor zorgt dat het spoelwater in de zoutbak ook bij eventuele onvoorziene mankementen niet overloopt. Het is een extra zekerheid en veiligheid.

Kosten
Wat kost een waterontharder nu precies? Afhankelijk van het type  heeft u er al één vanaf € 1500,-.

Meer informatie?
Neem voor meer informatie contact met ons op. Bel 06 51 303 100 of mail naar info@johnwouters.nl

VRIJBLIJVEND ADVIES OP LOCATIE? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP. DIT KAN TELEFONISCH (06 51 303 100).

VIA E-MAIL (INFO@JOHNWOUTERS.NL) OF VUL HET ANTWOORDFORMULIER IN.

    Je naam (verplicht)

    Je e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht

    Bewijs dat je menselijk bent door het selecteren van vrachtwagen.